Wat zijn metadata?

Metadata zijn in wezen 'gegevens over gegevens'. Wanneer u een bestand opslaat in Total Drive, wordt niet alleen het bestand zelf opgeslagen, maar ook een reeks details over dat bestand. Deze informatie wordt metagegevens genoemd. Zie het als een samenvatting of een indexkaart die belangrijke details over uw bestand biedt zonder het te openen.

Voorbeelden van metadata:

• Bestandsnaam: de naam die u aan uw bestand geeft.
  • Bestandstype: het formaat van het bestand, zoals PDF, JPEG, DOCX, enz.
  • Grootte: hoe groot het bestand is in termen van opslagruimte (bijvoorbeeld 2 MB / 2 GB).
  • Aanmaakdatum: wanneer het bestand oorspronkelijk is gemaakt.
  • Wijzigingsdatum: wanneer het bestand voor het laatst is gewijzigd.
  • Eigenaar: de gebruiker die het bestand heeft gemaakt of geüpload.
  • Rechten: wie het bestand kan bekijken, bewerken of delen.
  • Locatie: bekijk de locatie waar u uw foto hebt gemaakt.

• Waarom zijn metadata belangrijk?

• Organisatie: metagegevens helpen uw bestanden georganiseerd en gemakkelijk te vinden te houden. U kunt bestanden bijvoorbeeld snel sorteren op datum of type.
  • Zoekbaarheid: Hiermee kunt u naar bestanden zoeken met behulp van trefwoorden of specifieke details zonder dat u de exacte bestandsnaam hoeft te onthouden.
  • Efficiëntie: metagegevens helpen Total Drive uw bestanden sneller te beheren en op te halen, waardoor uw cloudopslagervaring soepel en efficiënt verloopt.

• Hoe metadata u helpen bij uw totale drive:

• Snelle zoekopdrachten: Vind documenten eenvoudig door te zoeken naar trefwoorden die verband houden met de inhoud, aanmaakdatum of bestandstype.
  • Sorteren en filteren: sorteer uw bestanden op verschillende criteria, zoals de wijzigingsdatum of de bestandsgrootte, om snel het bestand te vinden dat u nodig heeft.
  • Samenwerking: bekijk wie het laatst een gedeeld document heeft bewerkt, zodat teams op één lijn blijven.

• Kortom, metadata biedt essentiële details over uw bestanden en verbetert de manier waarop u uw opgeslagen gegevens beheert en opent.