Malware Support Menu

Malware-ondersteuning

Hoe hackers werken

Hackers in films en tv-programma's worden vaak afgebeeld als techneuten die codes kraken om toegang te krijgen tot geheime gegevens. In werkelijkheid richten de meeste hackers zich op bedrijven, en niet op individuen, om zoveel mogelijk persoonlijke gegevens te stelen voor financieel gewin of om deze op het dark web te verkopen. Dit begint vaak met het verkrijgen van één wachtwoord.

Het maakt hackers niet uit wiens gegevens ze krijgen; ze willen het van zoveel mogelijk mensen. Daarom richten ze zich op grote bedrijven met veel klanten. Hun doel is om een zwakke schakel in de beveiliging te vinden, zoals een niet-gesloten deur, en als ze eenmaal binnen zijn, pakken ze zoveel mogelijk persoonlijke informatie.

Zodra ze de gegevens hebben, gebruiken ze deze zelf of verkopen ze deze. Het kan zijn dat u niet meteen merkt dat er iets mis is met uw bank- of onlinerekeningen, maar kleine, vreemde transacties kunnen een teken zijn dat uw gegevens zijn gecompromitteerd.

Alle gestolen gegevens, zoals creditcardnummers, burgerservicenummers of pincodes, kunnen leiden tot identiteitsdiefstal of financieel verlies. E-mailadressen en wachtwoorden zijn ook waardevol. Hackers kunnen de toegang tot een e-mailaccount gebruiken om toegang te krijgen tot andere accounts door wachtwoorden opnieuw in te stellen of omdat veel mensen hetzelfde wachtwoord voor meerdere sites gebruiken.

Zelfs alleen een lijst met e-mailadressen is waardevol. Hackers kunnen proberen in te loggen op populaire sites met veelgebruikte wachtwoorden. Dit wordt brute forceren genoemd, waarbij scripts elke seconde duizenden wachtwoordcombinaties proberen. Hier zijn enkele tips voor het maken van sterke wachtwoorden:

Vermijd eenvoudige vervangingen: het veranderen van letters in symbolen (zoals 5ymb0|) is niet veilig genoeg. Voeg niet alleen cijfers toe: Het toevoegen van een cijfer aan het einde van een wachtwoord is gemakkelijk te raden. Gebruik nooit voor de hand liggende wachtwoorden: wachtwoorden zoals 'wachtwoord' of '123456' zijn erg zwak. Vermijd veelvoorkomende namen en zinsneden: hackers gebruiken scripts om populaire zinsneden en namen te raden. Gebruik geen losse woordenboekwoorden: gebruik zinsneden of in plaats daarvan zinnen. Vermijd patronen: eenvoudige reeksen zoals 123abc of qwerty zijn gemakkelijk te raden.

Volg deze tips om sterke wachtwoorden te maken en uw gegevens beter te beschermen tegen hackers.

Eén wachtwoord kan vaak toegang bieden tot meerdere accounts, omdat gebruikers wachtwoorden hergebruiken, een feit waar cybercriminelen misbruik van maken. Elk online account moet een uniek wachtwoord hebben. Een wachtwoordbeheerder, zoals Total Password, vereenvoudigt dit door willekeurige, veilige wachtwoorden voor te stellen en deze automatisch in te vullen wanneer u inlogt.

Sommige mensen denken dat ze geen doelwit zijn voor identiteitsdiefstal omdat ze niets te stelen hebben. Cybercriminelen kunnen echter nog steeds nieuwe rekeningen openen of leningen op uw naam aanvragen, waardoor uw kredietwaardigheid wordt geschaad, zelfs als ze worden geweigerd. Ze hebben ook toegang tot uw vrienden en familie zodra ze toegang hebben tot uw e-mail. Het is van cruciaal belang om online veilig te blijven, te beginnen met sterke wachtwoorden.